onsdag 28 januari 2015

Novelltävling - 15 mars -du hinner!

skriv en novell

Skriv en novell och tävla om 10.000 kronor!
Allas målgrupp är kvinnor 50+ . En novell får gärna handla om relationer men inga olösta problem, om familjer men med lyckliga slut eller om sjukdomar men då måste de bli botade -  novellen får alltså inte vara pessimistisk eller våldsam. Så skriv! Du hinner!  

Varje vecka i Allas publicerar vi en långnovell på tre sidor i tidningen.
Novellerna är mycket uppskattade. Däremot publicerar vi aldrig science fiction-noveller eller berättelser förlagda till historisk tid och sådana tävlingsbidrag tackar vi alltså nej till.
Nu har du chansen att skriva en novell och skicka in den till oss. Längden måste vara mellan 12.000 och 13.000 tecken inklusive blanksteg.
I juryn sitter Gunilla Håkansson, chefredaktör på Allas, Lotta Gustavsson, fictionansvarig på Allas, Ingar Haellquist, kulturredaktör på Allas, samt Titti Holmquist, redaktör och fictionmedarbetare på Allas.
Vinnarnovellerna publiceras i Allas och vi förbehåller oss rätten att köpa in övriga bidrag till sedvanligt honorar.
1:a pris är 10.000:–
2:a pris är 5.000:–
3:e pris är 3.000:–
Så här gör du:
Skriv ditt namn, din adress och ditt telefonnummer på ett papper, lägg det i ett kuvert och klistra igen det. Utanpå kuvertet skriver du titeln på din novell. Samma titel måste också stå längst upp på ditt manus. Lägg sedan manus och kuvertet i ett annat kuvert. Vi vill nämligen inte veta vem författaren är när vi läser ett manus. Först när vi valt ut våra pristagare bryter vi namnkuverten.
Alla som älskar att skriva är välkomna att delta. Det spelar ingen roll om du har blivit publicerad tidigare eller bara skrivit för byrålådan. Novellen du skickar in får dock inte ha varit publicerad tidigare.
Skicka din novell till: Allas Novelltävling 2015, 209 71 Malmö, före den 15 mars 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar